Изложба слика Слободана Станића Џингија 30.04.2019. – 06.05.2019.

Изложба слика Слободана Станића ЏИНГИЈА

Слободан Станић ЏИНГИ

Рођен је 1958. године у Ужицу. Члан је УЛУС-а. Живи и ради у Ужицу као самосталан уметник. Своје радове представио публици на преко 25 самосталних и небројено групних изложби. Добитник више престижних награда у области ликовног ставралаштва, и учесник преко педесет ликовних колонија.

У галерији Установе „Култура“ Слободан Станић ЏИНГИ представиће радове из циклуса „Корени“ и циклус „Портрета ужичких уметника“.

Фрагменти из критичких текстова о Слободану Станићу ЏИНГИЈУ

Фигура жене са села, смештена у једно природно окружење далеко од технолошке цивилизације, стални је сапутник у раду Слободана Станића Џингиија. По мом осведоћењу, постигао је врло високе домете сликајући сеоске старице у благословљеним крајолицима сеоских дворишта и пејзажа, по којима пасу краве. Мотив је далеко, рудиментаран, а ми у њему проналазимо и једну јаку социјалну метафору. На овим Џингијевим радовима посебно импонује је јединство теме и зантске изведбе.
Драган Јовановић Данилов

…Чврсто ослоњен на искуства експресионизма геста, боје и форме, он гради убедљиве портрете којма успешно сугерише ликове и карактере.
Никола Кусовац, историчар уметности